Оголошені переможці Національної музичної премії YUNA 2024

Оголошені переможці Національної музичної премії YUNA 2024

23 травня у київському Жовтневому палаці (МЦКМ) відбулась 13-та церемонія Національної музичної премії YUNA.

Під час події стали відомі імена володарів цьогорічних нагород і відбулися виступи номінантів та спеціальних гостей. Також відбулося вручення спецнагород артистам, які активно допомагають ЗСУ та постраждалим під час повномасштабного вторгнення.

Переможцями YUNA 2024 у дев’яти номінаціях стали:

Найкращий виконавець - Артем Пивоваров

Найкраща виконавиця - KOLA

Найкращий поп-гурт - LATEXFAUNA

Найкращий рок-гурт - Антитіла

Відкриття року - Klavdia Petrivna

Найкраща пісня - “Фортеця Бахмут” (Антитіла)

Найкращий дует/колаборація - “Буревіями” (ZLATA OGNEVICH & SHUMEI)

Найкращий відеокліп - “Фортеця Бахмут” (Антитіла)

Найкращий альбом - QIRIM (Jamala)

Володарями спецнагород стали:

Друга Ріка - “За масштабні збори на дрони для ЗСУ”

KOZAK SYSTEM - “За концертний тур військовими госпіталями”

Не всі артисти, які виграли нагороди, змогли бути присутніми на церемонії. Частина з них перебувала на благодійних концертах, де продовжувала збирати кошти для ЗСУ та постраждалих від війни: Антитіла - у Великій Британії, KOZAK SYSTEM - у Хмельницькому, LATEXFAUNA - в Канаді.

Klavdia Petrivna не змогла бути присутньою через те, що на сьогодні артистка офіційно продовжує залишатися інкогніто. Її відсутність була погоджена оргкомітетом YUNA з менеджментом виконавиці перед подією.

Jamala виступила з Президентським оркестром

Виступ KOLA - переможниці у номніації "Найкраща виконавиця"

ZLATA OGNEVICH та SHUMEI заспівали свій переможний хіт "Буревіями"

Частиною концертної програми стали виступи Jamala, Артема Пивоварова, Максима Бородіна, TVORCHI, Jerry Heil, ZLATA OGNEVICH разом з SHUMEI, KOLA та KAMALIYA.

Нагороди переможцям та переможницям цього року вручали разом з представниками музичної індустрії українські інфлуенсери, волонтери, блогери, благодійники: Тата Кеплер, Марічка Падалко, Раміна Есхакзай, Людмила Луцук (Люда з Голівуду), VOLOSHYN, Олександр Терен, Євген Синельников, Ніколас Карма, Даша Квіткова, Сергій Сошинський, Мохаммад Захур.

Від музичної індустрії разом з ними виходили на сцену: MONATIK, Віталій Дроздов, Анна Свірідова, Ірина Горова, Нателла Чхартішвілі-Зацаринна, Іван Марунич, Серж Гагарін, KAMALIYA, Діма Єгоров та Катя Соловйова.

Раміна Есхакзай та Олександр Терен підтримали зі сцени полонених з Азовсталі

Виступ Масима Бородіна

Співзасновник та генпродюсер YUNA Павло Шилько та Анатолій Анатоліч

Оргкомітет вдячний за проведення події всім партнерам та технічним командам, які допомагали в проведенні події: ISTIL, МХП, Авторадіо, Feyeria, Alight, Studio 912, ShowPro, Pravdin Production, Mediatech, Радіо Сільпо, LiRoom, TopHit, Міжнародний центр культури на мистецтв.

В ролі ведучого церемонії YUNA 2024 виступив відомий український телеведучий та шоумен Анатолій Анатоліч. З промовою від оргкомітету до глядачів звернувся співзасновник та генпродюсер премії Павло Шилько.

Традиційно прозорість підрахунку голосів експертів премії гарантує «Делойт» в Україні - компанія, яка є багаторічним партнером YUNA і премії Grammy у США.

Цього року партнером YUNA також стала національна програма “Врятуй кінцівку”, яка спрямована на порятунок постраждалих військових та цивільних від ампутацій.

Анна Свірідова та Ніколас Карма сповіщають про перемогу "Фортеці Бахмут" у номінації "Найкраща пісня"

Артем Пивоваров виконав попурі з трьох пісень

TVORCHI презентували ефектний візуальний номер

Церемонія пройшла з урахуванням умов воєнного стану і можливих повітряних тривог. Глядачі були попереджені про дії, які треба здійснити і разі виникнення небезпечної ситуації. На щастя, під час події жодної тривоги оголошено не було.

Показ телеверсії 13-ї церемонії Національної музичної премії YUNA відбудеться на телеканалах України у червні. Показ буде анонсований на сторінках премії у соцмережах (Instagram, Facebook).

Фото: Валентина Петрович