Оголошені переможці музичної премії YUNA 2023

Оголошені переможці музичної премії YUNA 2023

18 квітня під час онлайн-трансляції на офіційному ютуб-каналі Національної музичної премії YUNA відбулося оголошення імен артистів, які отримають нагороди цього року.

Ведучими ефіру виступили відомий український шоумен Володимир Остапчук і генпродюсер та співзасновник YUNA Павло Шилько. Учасниками процедури оголошення переможців були також співзасновник премії Мохаммад Захур і Віталій Башкатов, представник компанії «Делойт» в Україні, яка традиційно є гарантом чесності підрахунку голосів журі YUNA. С пеціальною гостею оголошення стала співачка KAMALIYA.

Згідно з оновленим регламентом YUNA, який був адаптований до реалій воєнного стану, цього року переможців члени журі премії обирали не у звичних номінаціях, а зі списку ТОП-100 нових пісень, найбільш ротованих на всеукраїнських радіостанціях за період 24 лютого – 31 грудня 2022 року. Гасло YUNA 2023 - “ПІСНІ НЕЗЛАМНОЇ УКРАЇНИ”.

Перемогли 12 пісень, які набрали найбільше голосів експертів. Отже, переможцями YUNA 2023 стали:

24/02 – БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ

2step – АНТИТІЛА та Ed Sheeran

Місто Марії – Океан Ельзи

Біля тополі – SHUMEI

Пес Патрон – KARTA SVITU

Біля серця – KOLA

Hey Hey Rise Up – Андрій Хливнюк (Бумбокс) та Pink Floyd

Чути гімн – SKOFKA

Буде весна – Макс Барських

Враже – Енджі Крейда

Допоможе ЗСУ – Chico & Qatoshi

Oy U Luzi Chervona Kalyna (Army Remix) – Бумбокс та The Kiffness

Нагадаємо, до складу журі YUNA традиційно входять представники радіостанцій, музичного телебачення, квиткових операторів, музичні оглядачі та аналітики ЗМІ із понад 5-річним досвідом роботи у відповідній сфері.

Окрім того, можливості отримати нагороди YUNA були позбавлені як артисти країн-агресорок, так і ті, хто публічно підтримав російську агресію проти України, перебуває під санкціями України, країн ЄС та США, і хто до або після широкомасштабного вторгнення публічно не ідентифікували себе як українські виконавці та виконавиці.