Статуетки переможців музичної премії YUNA 2022 продадуть на аукціоні

Статуетки переможців музичної премії YUNA 2022 продадуть на аукціоні

17 липня о 20.00 почнеться оголошення переможців Національної музичної премії YUNA 2022. Трансляція події відбуватиметься на Youtube-каналі MEDplus. Також оргкомітет YUNA надає право трансляції всім регіональним телеканалам України.

У призначений час співзасновник і генпродюсер премії Павло Шилько та ведучий трансляції відомий шоумен Володимир Остапчук назвуть лавреатів. Конверти з іменами переможців по традиції презентує представник компанії Deloitte Ukraine - гаранта прозорості голосування та незмінного партнера YUNA.

Стануть відомі переможці у 17 категоріях: "Найкраща виконавиця", "Найкращий виконавець", "Найкращий рок-гурт", "Найкращий поп-гурт", "Найкраща пісня", "Найкраща пісня іншою мовою", "Найкращий альбом", "Найкращий відеокліп", "Найкращий дует/колаборація", "Відкриття року", "Найкращий електронний хіт", "Найкращий хіп-хоп хіт", "Найкращий естрадний хіт", "Найкраща пісня до фільму", "Найкраще концертне шоу", "Інший формат", “Найкращий менеджмент артиста”.

Також буде оголошено переможців у спецномінації “Музична Харизматична Пара”, яку YUNA цього року заснувала разом з компанією МХП, відомою своєю підтримкою важливих культурних проєктів, з особливою увагою до музичного та кіномистецтва. Ця нагорода буде вручатися одній з сімейних пар, в якій обидві половинки працюють у шоу-бізнесі (разом чи окремо). Визначення переможців відбувалося голосуванням понад 25 000 співробітників компанії.

Під час трансляції заплановані прямі включення і бліц-спілкування з артистами, які стануть переможцями YUNA 2022 - або відео-, або аудіозв’язком.

Крім того, під час оголошення переможців буде оголошено благодійний проєкт, який оргкомітет YUNA реалізуватиме разом з володарями нагород YUNA 2022. Всі статуетки цього року будуть продані на благодійних аукціонах, а отримані від цього кошти будуть витрачені на закупівлю апаратів для реінфузії крові та для лікування ран негативним тиском, які зараз вкрай необхідні на фронті, адже допоможуть військовим хірургам рятувати життя наших захисників.

Напередодні оголошення переможців YUNA 2022 оргкомітет премії також вніс зміну у її регламент. З числа тих, хто може претендувати на нагороди премії, з цього року і назавжди виключені українські артисти та їхні менеджери, які публічно підтримали військову агресію Росії проти України. В пункті 5 регламенту з’явилися такі слова: "Українські артисти та їхні менеджери, які публічно підтримали війну РФ проти України, також не можуть бути претендентами на нагороди YUNA". Повний текст регламенту тут.

На нагороди YUNA 2022 претендують роботи виконавців, які були випущені у період з 1 листопада 2020 року до 31 жовтня 2021 року. На перемогу у категоріях “Найкраща виконавиця”. “Найкращий виконавець”, “Найкращий поп-гурт” та “Найкращий рок-гурт” можуть бути номіновані лише ті артисти, які протягом цього періоду випустили мінімум дві нових пісні.

Визначення переможців YUNA традиційно відбувається за допомогою голосування журі премії. Цього року до його складу входить 75 представників музичної індустрії - радіостанцій, телеканалів, друкованих та онлайн-медіа і квиткових операторів. Результати 1 туру голосування та імена номінантів YUNA 2022 були оголошені у грудні 2021 року. Список номінантів - тут.

Посилання на онлайн-трансляцію