Оголошено музичну програму церемонії YUNA 2023

Оголошено музичну програму церемонії YUNA 2023

Оргкомітет Національної музичної премії YUNA назвав українських виконавців, які вийдуть на сцену 16 червня 2023 року, коли у Києві відбудеться 12-та церемонія YUNA під гаслом “ПІСНІ НЕЗЛАМНОЇ УКРАЇНИ”.

Серед учасників події, яка відбудеться у столичному Жовтневому палаці (МЦКМ), будуть: “Без Обмежень”, KOLA, Енджі Крейда, Євген Хмара, KARTA SVITU, Chico & Qatoshi, а також Олександр Пономарьов та Михайло Хома. Всі згадані артисти виконають пісні, які стали важливими для України у 2022 році, і з якими вони або виграли нагороди YUNA 2023, або стали номінантами.

Окрім того, спеціальними гостями шоу стане гурт TVORCHI, який цього року представляли Україну на конкурсі “Євробачення 2023” у Ліверпулі та посіли почесне 6-те місце. Також виступить традиційна спеціальна гостя церемоній YUNA – співачка KAMALIYA.

Особливим номером YUNA 2023 стане виступ гурту "Скрябін" із солістом Yurcash, які виконають оригінальну версію пісні Кузьми "Місця щасливих людей". Навесні 2022 року генпродюсер та співзасновник YUNA Павло Шилько написав власні варіанти приспівів цієї пісні, де замість відомих закордонних міст з'явилися українські міста, які найбільше постраждали від російської агресії (Маріуполь, Ірпінь, Чернігів та ін.). В соцмережах YUNA відео з цим треком зібрало близько 4 млн. переглядів. Разом зі "Скрябіним" 16 червня цю версію пісні виконають декілька інших українських артистів.

Інтригуючою частиною церемонії YUNA 2023 стане вручення спецнагород, що оргкомітет премії присудив українським артистам, які яскраво проявили себе протягом 2022 року у творчому або громадянському аспектах після початку повномасштабної війни. Імена цих виконавців триматимуться у секреті до самої події. Єдиний виняток – це Артем Пивоваров, якому на початку травня генпродюсер та співзасновник YUNA Павло Шилько вже вручив спецнагороду у Палаці “Україна” під час концерту артиста. Таким чином оргкомітет відзначив Пивоварова за його проєкт “Твої Вірші, Мої Ноти”.

Під час заходу буде дотримано всіх правил безпеки воєнного часу. У разі оголошення повітряної тривоги всі глядачі та учасники шоу матимуть змогу перейти до підвального приміщення Жовтневого палацу, яке є бомбосховищем.

Нагадаємо, переможці YUNA 2023 були оголошені 18 квітня під час онлайн-трансляції на ютуб-каналі премії. Згідно з оновленим регламентом YUNA, який був адаптований до реалій воєнного стану, цього року переможців члени журі премії обирали не у звичних номінаціях, а зі списку ТОП-100 нових пісень, найбільш ротованих на всеукраїнських радіостанціях за період 24 лютого – 31 грудня 2022 року.

Перемогли 12 пісень, які набрали найбільше голосів експертів:

24/02 – БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ

2step – АНТИТІЛА та Ed Sheeran

Місто Марії – Океан Ельзи

Біля тополі – SHUMEI

Пес Патрон – KARTA SVITU

Біля серця – KOLA

Hey Hey Rise Up – Андрій Хливнюк (Бумбокс) та Pink Floyd

Чути гімн – SKOFKA

Буде весна – Макс Барських

Враже – Енджі Крейда

Допоможе ЗСУ – Chico & Qatoshi

Oy U Luzi Chervona Kalyna (Army Remix) – Бумбокс та The Kiffness