Оголошена дата церемонії YUNA 2022

Оголошена дата церемонії YUNA 2022

Оргкомітет Національної музичної премії YUNA назвав дату проведення 11-ї церемонії. Вона відбудеться 16 березня 2022 року у київському Палаці “Україна”. Початок о 19.30.

Під час шоу будуть вручені нагороди у 18 номінаціях. Серед них 17 - це вже традиційні і відомі категорії YUNA, а ще одну спецнагороду організатори премії вручатимуть разом з генеральним партнером цьогорічної церемонії - компанією МХП.

Як великий національний бізнес, МХП радо підтримує розвиток важливих культурних проектів. В межах премії YUNA, МХП заснував свою номінацію, яка присвячена сімейним цінностям. Назва та критерії відбору у цій категорії будуть оголошені згодом.

Імена ведучих церемонії ми оголосимо у лютому. Також наступного місяця ми почнемо оголошувати імена виконавців, які виступатимуть на YUNA 2022. Цей список за традицією буде сформований з номінантів цього року і переможців минулих років”, - пояснив генпродюсер премії Павло Шилько.

На нагороди YUNA 2022 претендують роботи виконавців, які були випущені у період з 1 листопада 2020 року до 31 жовтня 2021 року.

Найбільше номінацій YUNA 2022 здобули гурти TVORCHI (сім) та KALUSH (шість). По п’ять отримали Wellboy та Артем Пивоваров, по чотири - MONATIK, MAX BARSKIH та DOROFEEVA, по три - NK, Go_A, KAZKA та Олег Винник.

Також серед претендентів на нагороди “Бумбокс”, “Океан Ельзи”, СКАЙ, DANTES, MamaRika, ТНМК, ALEKSEEV, alyona alyona, Jerry Heil, Тіна Кароль, ONUKA, “Один в каное”, The HARDKISS, DZIDZIO та інші. Загалом цього року на YUNA номіновано 50 українських гуртів та сольних виконавців.

З повним списком номінантів можна ознайомитися тут.

Номінантів та переможців YUNA традиційно визначає таємним голосуванням експертне журі премії. Цього року до його складу входить 75 представників музичної індустрії - радіостанцій, телеканалів, друкованих та онлайн-медіа і квиткових операторів. З профайлами всіх членів журі можна ознайомитися тут.

Прозорість голосування забезпечує компанія Deloitte Ukraine - незмінний партнер YUNA протягом всіх років існування премії.

Офіційні партнери YUNA 2022 - компанія ISTIL Group, освітній онлайн-проект Pasha English.

Піар-партнером церемонії цього року є компанія PR Batteries.

Квитковий оператор YUNA 2022 - Concert.ua. Квитки на церемонію вже у продажу.

Інформаційним партнером YUNA у номінації “Найкращий альбом” є сайт про українську музику LiRoom, який вже декілька років складає базу релізів вітчизняних виконавців.